Voorheen Internationale Apotheek Venlo

Voor U als particulier 

Zoektocht

Vaak worden wij benaderd door patiënten en lotgenoten die terecht komen bij International Pharmacy tijdens hun zoektocht naar (informatie over) alternatieve behandelmethoden en geneesmiddelen.

 

Niet-geregistreerde geneesmiddelen

Onze missie is op de eerste plaats om de kwaliteit van het leven voor mensen met een bepaalde ziekte of chronische medische klacht/gebrek te verbeteren. Dit doen wij onder andere door ons te richten innovatieve en niet-geregistreerde geneesmiddelen en therapieën voor bijvoorbeeld kanker.

Niet-geregistreerd betekent niet dat deze geneesmiddelen verboden zijn. Deze medicijnen mogen echter uitsluitend afgeleverd worden om toe te passen in bijzondere gevallen.

 

Bijzondere gevallen

U kunt hierbij denken aan de volgende situaties:

- U heeft al jaren hetzelfde geneesmiddel gebruikt, dat niet meer verkrijgbaar is. Op de nieuwe medicatie reageert u niet goed. International Pharmacy kan dan altijd het oude (inmiddels niet meer geregistreerde) medicijn leveren. Zonder extra kosten voor u;

· U verdraagt een bepaald (regulier) medicijn niet. Dan komt u in aanmerking voor een alternatief middel met dezelfde werking;

· Er is sprake van een levensbedreigende situatie.

International Pharmacy heeft zich gespecialiseerd in het snel leveren van bijzondere geneesmiddelen en werkt al bijna 15 jaar samen met alle academische ziekenhuizen in de Benelux en daarbuiten.

Voorwaarde is dat het verzoek door uw arts of specialist wordt gedaan en dat er geen adequaat geregistreerd alternatief beschikbaar is.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op de best mogelijke zorg en behandeling en dat daarvoor alle beschikbare middelen ingezet zouden moeten worden.

 Bent u op zoek naar een bepaald geneesmiddel? Praat hierover met uw behandelend arts. Vraag uw arts om contact op te nemen met International Pharmacy.  De meeste artsen, ziekenhuizen en apothekers zijn bekend met onze unieke service.

 

Alleen uw arts/apotheker is bevoegd om een bestelling te plaatsen op grond van zijn/haar deskundigheid en professionele verantwoordelijkheid.